Vrijwilliger worden bij het Rode Kruis afdeling Sliedrecht.

Zonder actieve vrijwilligers kan het Nederlandse Rode Kruis haar werk niet doen.
Uw hulp is daarom hard nodig want er zijn allerlei situaties waarin mensen plotseling in nood raken. U komt ons dan ook overal tegen. Bij grote rampen en oorlogsgeweld, evenementen waar EHBO bij gewenst is, maar ook bij buurtbewoners die hulp nodig hebben, vanwege een handicap of ziekte bijvoorbeeld. Omdat we niemand willen laten zitten, komen we altijd handen tekort. Daarom zoeken we versterking van mensen zoals u. Zelfs een ogenblik van uw tijd kan al veel effect hebben.

Wat kunt u zoal doen?

Mensen met een ziekte of handicap begeleiden op hun vakantie. Er samen een middag op uit gaan. Telefonisch contact houden met hen. Samen koffiedrinken. Uitstapjes bedenken en organiseren. Hen ophalen en weer thuisbrengen met een bus voor aangepast vervoer. Een uurtje op een gehandicapt kind passen. Sociaal-medische zorg bieden, zoals eerste hulp bieden tijdens de zwemmarathon, wedstrijden of popconcerten. Mensen opvangen tijdens ongevallen of rampen. Helpen bij het vinden van bloeddonoren. Mensen die elkaar in tijden van oorlog zijn kwijtgeraakt helpen opsporen en herenigen. De plaatselijke afdeling draaiende houden. Bestuurlijke taken verrichten. Leden werven. Voorlichting geven. Collecteren. Activiteiten opzetten en coördineren. 

Wat wordt er van u verwacht?

Dat hangt af van uw eigen mogelijkheden en belangstelling. Die bepreken we dan ook eerst met u. De ene activiteit of functie kost meer tijd dan de andere. Een paar uur per maand bijvoorbeeld, of een enkele dag per week. Het werk is weliswaar vrijwilligerswerk, maar niet vrijblijvend. De mensen met wie u afspraken hebt gemaakt, rekenen tenslotte op u en we willen hen natuurlijk niet laten zitten.

Wat krijgt u er voor terug?

Werk dat niet betaald wordt, maar wel veel oplevert omdat het zo waardevol is voor mensen die ermee geholpen zijn. Die voldoening blijkt voor veel vrijwilligers de drijfveer. Net als persoonlijke redenen, zoals maatschappelijk betrokken willen blijven, een nieuwe uitdaging zoeken en het leuk vinden om andere mensen te leren kennen. Indien nodig krijgt u een cursus over kennis en vaardigheden die u voor het werk nodig hebt. Verder biedt het Nederlandse Rode Kruis begeleiding en collega's waar u op terug kunt vallen.

Wie zijn uw collega's?

Het Nederlandse Rode Kruis bestaat uit vele plaatselijke afdelingen en hun teams met voornamelijk vrijwilligers. Zij vormen een gemeleerde groep van mannen en vrouwen, jong en oud en met uiteenlopende achtergronden. Van gehuwd tot alleenstaand, met of zonder kinderen, baanloos of carriere makend, studerend of vuttend. Gemeenschappelijk hebben ze het vrijwilligerswerk, allemaal vanuit hun eigen motief.

Geïnteresseerd
?

Neem dan contact op met de afdeling Sliedrecht van het Nederlandse Rode Kruis d.m.v. het contactformulier.

INLOGGEN LEDEN

Bent u een lid van de afdeling Sliedrecht, dan kan u hier inloggen en/of registreren om in te loggen.

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button

Wie is online

We hebben 9 gasten en geen leden online

Ga naar boven